Posted on Leave a comment

Burger Besar Penumbuk dan Bertingkat-tingkat

Assalamualaikum semua! Apa khabar? Harap Sihat sejahtera.

Hari ini kita nak share tentang satu kedai vendor kita ini. Vendor Old Trafford Burger Delivery.

Alhamdulillah kita dah bekerjasama dengan Old Trafford sebelum foodah.my relaunch lagi. Masa itu kita tengah buat April 2019 promosi.

Yang kita suka tentang Old Trafford mereka sangat professional dan makanan dia pun sedap!

Kita paling suka menu chicken chop dia, dari segi serapan rempah tu memang tembus isi ayam. Cara dia goreng very well done dan tidak overcooked.

Hari ini kita nak share Menu-menu rare dari Old Trafford Burger Delivery ini yang besar penumbuk dan bertingkat-tingkat!

Burger titan Beef / Chicken 150gram

Kalau burger berat 150gram ini dia lebih kurang nasi sebesar penumbuk, mungkin sebab dia flat jadi nampak besar lagi lah. dan memang besar dari burger-burger normal. Burger ramly sekeping beratnya dalam 65g. Nampak tak beza maksudnya dari segi berat 3X lebih berat..

Kita rasa burger ni memang patut cuba. Anda senang je nak order kat foodah ni..click-click siap kami hantar ke rumah anda :D

Boleh guna link ini kalau nak order Burger titan chicken atau Burger titan beef atau Burger Titan Lamb

Triple Cheese Tower Burger

Triple Cheese Tower ini kalau nak sumbat mulut kecik memang tak muat macam ni…Tinggi betul. Boleh bayang ya semua dengan cheese dia pun ada 3 keping. Dia ada 2 Keping Ayam Chicken Chop. Ni kalau makan sekali memang kena puasa lah for the esok he he he. Tinggi Protein + Fat~

Tapi mestilah dalam hidup kita nak try kan? :D Kita nak #challenge ya, youls try burger ini, dia ada tower. Satu Triple Cheese Tower, lagi satu Triple Special Burger yang ini ada burger patty biasa tu lepas tu 3 kali layer telur!

Triple Special Tower Burger

Menara yang terakhir adalah Short Tower Burger. Dia ada chicken chop satu, dengan 2 keping burger daging biasa beserta cheese!

Short Tower Burger

Jadi semua burger ini memang menarik kan. Hah korunk boleh cuba, dekat foodah kita ada perkhidmatan food delivery. Untuk Old Trafford Burger ini kita boleh hantar dari area Bandar Sri Damansara dan sekitarnya. Kita boleh hantar jauh-jauh harga delivery pon naik lah :D

Kalau nak tengok menu-menu lain oleh Old Trafford Burger boleh lawati link ini.

Posted on Leave a comment

Tempahan makanan harian setiap minggu di sekolah

Hari ini sudah masuk 3 minggu Foodah bersama Vendor Azimah + Runner Aqil menguruskan tempahan makanan harian kepada customer kami di sebuah sekolah private.

Benar, tempahan makanan harian ini boleh customize di mana sekiranya terdapat permintaan yang berbeza dari sekolah mengikut feedback pelajar. Foodah akan pastikan segala keperluan diet sihat pelajar dilengkapi dan makanan yang disediakan lebih sihat!.

Selain daripada itu, terdapat juga menu khas untuk pelajar yang vegetarian.

Penghantaran dibuat sebanyak dua kali sehari (pagi + tengahari) untuk memastikan kesegaran + kehangatan makanan :D

Dibawah ini adalah contoh menu harian untuk seminggu. Setiap minggu kami akan pastikan menu bertukar dan menarik perhatian pelajar.

Sekiranya anda berminat untuk membuat tempahan harian bersama Foodah boleh terus berhubung dengan staff kami di talian wa.me/60109791837

Posted on Leave a comment

Tipah Tertipu Tertipu Lagi, Scam Sellers!

Tipah tertipu lagi…

# Kes 1 : Tertipu masa raya 2019!

Tertipu Tempahan Kuih Raya Gambar 1
Kes Tipu Kuih Raya 1
Kes Tipu Kuih Raya 2

Biasa tak kita tengok buyer mengeluh tentang kena tipu dengan penjual? foodah.my tak tahan tengok post-post sebegini. Bagaimana terdapat seller-seller  yang tak jujur di bumi Malaysia ini. Kalau untuk orang yang ada banyak duit, kena burnt sedikit tak mengapa, tapi kalau orang tu cukup budget je nak raya pastu dah nak balik kampung tak ke ini satu ke aniaya?

Pada yang pernah kena tipu, foodah.my nasihatkan buat laporan polis terdahulu. Jangan biarkan penjenayah sellers bebas menipu orang lain lagi!

# Kes 2 : Seller menipu guna FB Delivery Food Pages

Kes Tipu FB Group
Kes Tipu FB Group

Lazimnya kalau kita nak beli makanan + delivery kita beli mengikut delivery group di Facebook. Kebaikan dari segi membeli melalui FB Group ada banyak pilihan + lebih murah kerana tiada technical maintenance + marketing yang diperlukan. Tapi bukan semua penjual yang ada di group tersebut betul. Kalau kita beli dari foodah.my , foodah.my akan pastikan bahawa seller yang menjual makanan di platformnya adalah sah. Jaminan dari segi duit dapat balik sekiranya seller cancel order tapi seller memang tidak akan dapat duit buyer sampailah makanan itu sampai pada buyer. Duit yang disimpan tidak akan ditipu sama sekali. foodah.my juga berdaftar bawah SSM. No pendaftaran syarikat (002952071-A) kalau ada yang salah boleh buat aduan terus.


# Kes 3 : Seller janji nak hantar lemang..bukan lemang terbakar. Hati Terbakar!

Kalau kita baca post kat atas ini, kita dapat nampak yang seller-seller ini tak serius dalam menunaikan janji. Kejap kata nak delivery pukul 5/6 petang, pastu nak delivery 8/9 malam, pastu tapi sampai pagi tak sampai!. Mana ada kita beli lemang kat tepi jalan kejap kata ada atau tak ada. Setiap seller kena ada kejujuran dalam berniaga. Kalau tak free, stock tak ada terus reject order baru. Pastikan servis makanan tu sampai. Kalau lewat tu jangan lah lebih dari sejam. Customer boleh cari seller lain. foodah.my akan pastikan semua seller bersedia untuk menerima tempahan dari pembeli. Dari segi delivery, kami akan pastikan runner sampai ke depan pintu office/rumah anda. Banyak testimoni yang kita boleh lihat di FB Page Foodah.

Akhir kata bukan semua seller begitu. Bukan semua seller scam! Masih banyak seller yang jujur + amanah + tiptop servis mereka. Berhati-hatilah dalam urusan niaga atas talian! Selamat Menjamu selera

foodah.my platform pesanan + delivery makanan online yang dijamin 100% selamat. Servis terbaik dan bertauliah.

# food delivery kuala lumpur, # food delivery selangor, # food delivery ampang, # food delivery kepong, # food delivery cheras, # food delivery puchong, # food delivery shah alam, # food delivery batu caves, # food delivery gombak , # food delivery melawati, # food delivery setapak

Posted on Leave a comment

7 Sebab Mengapa Harus Beli Makanan Menerusi foodah.my?

Salam Ramadhan & Sejahtera Semua!

Pertama sekali editor dari foodah.my ingin mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan al-mubarak!

Seperti yang semua sedia maklum. foodah.my telah bertapak di laman sesawang semenjak dari tahun 2017. Selama 2 tahun beroperasi, banyak ilmu dan pengalaman yang foodah.my berjaya peroleh. Daripada sebuah laman sesawang yang hanya ada fungsi-fungsi biasa kami telah berjaya untuk menaik taraf foodah.my menjadi satu e-commerce lengkap.

Hari ini, saya ingin berkongsi tentang kenapa harus beli makanan menerusi foodah.my?

Setelah mengamati pelbagai maklum balas dari pelbagai segi (peniaga dan pembeli), foodah.my nekad untuk memberi servis terbaik disamping harga yang sangat-sangat berpatutan.

Mengapa harus beli menerusi foodah?

  1. Harga makanan serendah RM5

  2. Cuba bayangkan, jika anda membeli menerusi aplikasi / servis yang lain. Sekurang-kurangnya harga makanan mestilah rm7-8 keatas

    Amat sedikit servis yang menjual makanan serendah RM5

  3. Makanan homemade

  4. foodah.my membantu usahawan kecil yang bermula dari rumah untuk berniaga makana secara lebih efficient

    Lazimnya makanan dari rumah kos penyediaan lebih rendah dari makanan kedai

    Chef-chef yang memasak majoriti adalah ibu-ibu kita

  5. 100% halal

  6. foodah.my hanya menjual makanan halal

    foodah.my menggunakan sistem payment gateway oleh senangPay yang tidak mempunyai sebarang transaksi tidak halal

    foodah.my menggunakan sistem perbankan islamic Maybank yang tidak mempunyai sebarang transaksi tidak halal

  7. Delivery depan pintu

  8. Ya, kami amati banyak keluhan tentang delivery / runner yang tidak sanggup untuk menaiki lif / tangga, foodah.my memastikan delivery hendaklah sampai ke depan pintu anda

  9. Pelbagai

  10. Kami mempunyai menu-menu yang pelbagai dan unik

  11. Servis terbaik
  12. foodah.my amat dedikasi dalam memastikan makanan anda sampai ke destinasi pilihan dan komited untuk membantu anda sekiranya terdapat sebarang permasalahan

    foodah.my boleh berhubung terus melalui whatsapp, pantas dan dedikasi

  13. Sistematik
  14. Order boleh dibuat dengan cepat melalui website foodah.my, mengurangkan kesilapan dalam memastikan pembeli mendapat order yang betul

    Kami juga menyediakan online payment di mana pengguna tidak perlu lagi susah-susah sediakan duit / bank transfer untuk membeli makanan