Posted on Leave a comment

Tipah Tertipu Tertipu Lagi, Scam Sellers!

Tipah tertipu lagi…

# Kes 1 : Tertipu masa raya 2019!

Tertipu Tempahan Kuih Raya Gambar 1
Kes Tipu Kuih Raya 1
Kes Tipu Kuih Raya 2

Biasa tak kita tengok buyer mengeluh tentang kena tipu dengan penjual? foodah.my tak tahan tengok post-post sebegini. Bagaimana terdapat seller-seller  yang tak jujur di bumi Malaysia ini. Kalau untuk orang yang ada banyak duit, kena burnt sedikit tak mengapa, tapi kalau orang tu cukup budget je nak raya pastu dah nak balik kampung tak ke ini satu ke aniaya?

Pada yang pernah kena tipu, foodah.my nasihatkan buat laporan polis terdahulu. Jangan biarkan penjenayah sellers bebas menipu orang lain lagi!

# Kes 2 : Seller menipu guna FB Delivery Food Pages

Kes Tipu FB Group
Kes Tipu FB Group

Lazimnya kalau kita nak beli makanan + delivery kita beli mengikut delivery group di Facebook. Kebaikan dari segi membeli melalui FB Group ada banyak pilihan + lebih murah kerana tiada technical maintenance + marketing yang diperlukan. Tapi bukan semua penjual yang ada di group tersebut betul. Kalau kita beli dari foodah.my , foodah.my akan pastikan bahawa seller yang menjual makanan di platformnya adalah sah. Jaminan dari segi duit dapat balik sekiranya seller cancel order tapi seller memang tidak akan dapat duit buyer sampailah makanan itu sampai pada buyer. Duit yang disimpan tidak akan ditipu sama sekali. foodah.my juga berdaftar bawah SSM. No pendaftaran syarikat (002952071-A) kalau ada yang salah boleh buat aduan terus.


# Kes 3 : Seller janji nak hantar lemang..bukan lemang terbakar. Hati Terbakar!

Kalau kita baca post kat atas ini, kita dapat nampak yang seller-seller ini tak serius dalam menunaikan janji. Kejap kata nak delivery pukul 5/6 petang, pastu nak delivery 8/9 malam, pastu tapi sampai pagi tak sampai!. Mana ada kita beli lemang kat tepi jalan kejap kata ada atau tak ada. Setiap seller kena ada kejujuran dalam berniaga. Kalau tak free, stock tak ada terus reject order baru. Pastikan servis makanan tu sampai. Kalau lewat tu jangan lah lebih dari sejam. Customer boleh cari seller lain. foodah.my akan pastikan semua seller bersedia untuk menerima tempahan dari pembeli. Dari segi delivery, kami akan pastikan runner sampai ke depan pintu office/rumah anda. Banyak testimoni yang kita boleh lihat di FB Page Foodah.

Akhir kata bukan semua seller begitu. Bukan semua seller scam! Masih banyak seller yang jujur + amanah + tiptop servis mereka. Berhati-hatilah dalam urusan niaga atas talian! Selamat Menjamu selera

foodah.my platform pesanan + delivery makanan online yang dijamin 100% selamat. Servis terbaik dan bertauliah.

# food delivery kuala lumpur, # food delivery selangor, # food delivery ampang, # food delivery kepong, # food delivery cheras, # food delivery puchong, # food delivery shah alam, # food delivery batu caves, # food delivery gombak , # food delivery melawati, # food delivery setapak

Posted on Leave a comment

7 Sebab Mengapa Harus Beli Makanan Menerusi foodah.my?

Salam Ramadhan & Sejahtera Semua!

Pertama sekali editor dari foodah.my ingin mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan al-mubarak!

Seperti yang semua sedia maklum. foodah.my telah bertapak di laman sesawang semenjak dari tahun 2017. Selama 2 tahun beroperasi, banyak ilmu dan pengalaman yang foodah.my berjaya peroleh. Daripada sebuah laman sesawang yang hanya ada fungsi-fungsi biasa kami telah berjaya untuk menaik taraf foodah.my menjadi satu e-commerce lengkap.

Hari ini, saya ingin berkongsi tentang kenapa harus beli makanan menerusi foodah.my?

Setelah mengamati pelbagai maklum balas dari pelbagai segi (peniaga dan pembeli), foodah.my nekad untuk memberi servis terbaik disamping harga yang sangat-sangat berpatutan.

Mengapa harus beli menerusi foodah?

  1. Harga makanan serendah RM5

  2. Cuba bayangkan, jika anda membeli menerusi aplikasi / servis yang lain. Sekurang-kurangnya harga makanan mestilah rm7-8 keatas

    Amat sedikit servis yang menjual makanan serendah RM5

  3. Makanan homemade

  4. foodah.my membantu usahawan kecil yang bermula dari rumah untuk berniaga makana secara lebih efficient

    Lazimnya makanan dari rumah kos penyediaan lebih rendah dari makanan kedai

    Chef-chef yang memasak majoriti adalah ibu-ibu kita

  5. 100% halal

  6. foodah.my hanya menjual makanan halal

    foodah.my menggunakan sistem payment gateway oleh senangPay yang tidak mempunyai sebarang transaksi tidak halal

    foodah.my menggunakan sistem perbankan islamic Maybank yang tidak mempunyai sebarang transaksi tidak halal

  7. Delivery depan pintu

  8. Ya, kami amati banyak keluhan tentang delivery / runner yang tidak sanggup untuk menaiki lif / tangga, foodah.my memastikan delivery hendaklah sampai ke depan pintu anda

  9. Pelbagai

  10. Kami mempunyai menu-menu yang pelbagai dan unik

  11. Servis terbaik
  12. foodah.my amat dedikasi dalam memastikan makanan anda sampai ke destinasi pilihan dan komited untuk membantu anda sekiranya terdapat sebarang permasalahan

    foodah.my boleh berhubung terus melalui whatsapp, pantas dan dedikasi

  13. Sistematik
  14. Order boleh dibuat dengan cepat melalui website foodah.my, mengurangkan kesilapan dalam memastikan pembeli mendapat order yang betul

    Kami juga menyediakan online payment di mana pengguna tidak perlu lagi susah-susah sediakan duit / bank transfer untuk membeli makanan